20. април 2012.

Svasta od slanisa

Nadjoh jedan divan blog i recept savrsen za slano testo.http://krpiceikonci.blogspot.com/2010/11/dekupaz-sa-decom.html
Blog se zove krpice i konci,ali nesto nece da se kopira.Elem,recept za testo je:solja brasna,solja soli,pola solje vrele vode,kasicica ulja.Ko ima moze da doda etericno ulje da testo mirise,a ja sam dodala vanilu za kolace,nije lose ispalo.
Testo pre nego sto razvijete pospite sa malo brasna  a ako je mnogo retko dodajte jos brasna.Bas se dosta mase dobije,ima da se modelira do mile volje.Nisam imala mnogo kalupova,vecinu stvari sam sekla rucno.Ko ima vise kalupova za kolace moze svasta da napravi i da bas izgleda lepo.Ispeci zeljene oblike u rerni na 100 stepeni oko 1 sat.
Ja sam testo ukrasila salveta tehnikom,sigurno moze i da se oboji



 Pretpostavljam da ovo testo moze i da se boji,sigurno se od njega prave svi oni kolacici,bozicni,vaskrsnji i mnogi drugi.Probajte ovo kuci sa decom bice odusevljeni :)
 I ovo je odlicna ideja:)

7 коментара:

  1. Vidi ti samo ove minđuše! Nikada ne bih rekla da su napravljene od testa! Testo/plastelin za decu sam pravila dosta puta po sličnom receptu, s tom razlikom što se dodaje još i kašika limuntusa i odnos sastojaka je malo drugačiji. Ako te zanima, pisala sam o tome na blogu ranije, pa možeš pogledati. Ali ono što nisam probala je lepljenje salvete na testu! Hvala što si prosledila ideju!

    ОдговориИзбриши
  2. :)))Zadovoljstvo je moje,toliko nam informacija dnevno prodje kroz glavu i nekad i zaboravimo sta smo gde videli,ovo je jedan od nacina da se ideja umnozi i sacuva:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, Bojana, na receptu, pribelezicu ga pa da probam jednom sa klincima nesto da napravimo. A pretpostavljam da ti kolacici mogu i da se posle pojedu. A zamislite, mindjuse, ali bez salvete, lepka i boja, stavis ih, krenes u grad, na posao, u skolu i kad ogladnis... NJAM! :-))

    ОдговориИзбриши
  4. :))))) da super ideja,mindjusice kolacici,hihihihi.

    ОдговориИзбриши
  5. Dok nisam pročitala tekst mislila sam je polimerna glina :) moraću da isprobam recept :))

    ОдговориИзбриши